Eric Meulendijks Webdevelopment


Portfolio

Quora

« Terug

Quora is een project dat ik in een groep gemaakt heb tijdens mijn Minor Lifestyle. Dit project was gemaakt voor Schoollab die als opdracht hadden om met innovatieve technieken nieuwe leermethoden te verzinnen voor het basisonderwijs.


De uitwerking van deze opdracht resulteerde in het project genaamd Quora. Het product bestond uit een lamp met daarin een server die connectie maakt met iPads. Bij deze lamp kunnen dan meerdere iPads verbonden worden. Op deze iPads is dan de webapp van Quora zichtbaar. Deze webapp toont dan een vraag op alle iPads die verbonden zijn, hiervoor krijgen de deelnemers individueel een beperkte tijd om te antwoorden. Als dan alle antwoorden binnen zijn worden de antwoorden gecontroleerd. Hebben dan een of meerdere deelnemers het antwoord fout dan kleurt de lamp rood, anders kleurt de lamp groen. Bij een rode lamp krijgen de deelnemers een tweede kans op het goed antwoord te geven maar dan met de groep. Het is dus belangrijk dat de groep samen overlegt om tot het goede antwoord te komen. Mocht dit lukken dan kleurt de lamp groen, anders rood.

Quora

Het ontwerp

Bij het begin van het project hebben we een ideaal beeld gemaakt van hoe de Quora er uit komt te zien mocht deze geproduceerd worden. De lamp moest van alle kanten goed lichtgeven en het product moest zo min mogelijk knoppen hebben.


Om dit te doen hebben we een 3d ontwerp van het product gemaakt in het programma 3DS MAX. De render is op de afbeelding te zien.

Promo film

Om het product te promoten tijdens de ontwikkeling hiervan is er een soort teaser film gemaakt van het product. Het filmpje noemt wat kernwoorden die bij de eigenschappen van Quora passen. Daarna volgt een korte animatie van het ontwerp waarin het van rood naar groen kleurt. Bekijk het filmpje hier op de website.

Quora prototype

Eerste prototype

Om het product te kunnen testen was het nodig om een prototype te maken dat de basisfunctionaliteiten bevatte van het concept. Het prototype bestond uit een Philips Hue lamp met daarom heen een kegelvorm van papier. De Philips Hue lamp bestuurde we met een computer dmv de javascript api van Hue. Bij het prototype gebruikte we ook nog vragen op papier om te kijken of de kinderen reageerden zoals wij dachten dat ze zouden doen. De kinderen werkte goed samen bij de fouten antwoorden om die lamp groen te krijgen en dat was precies het doel wat wij wilde bereiken met dit project.

Usertest

Na het eerste prototype was het tijd om het prototype te digitaliseren tot een werkend prototype. Het volgende prototype bestond uit een bolvormige lamp van een bouwmarkt met daarin de Philips Hue lamp. De vragen waren niet meer op papier maar op de iPad beschikbaar. Op de iPad hadden we een webapp gemaakt die op volledig scherm kon draaien op de iPad. Om de verbinding tot stand te brengen hadden we een laptop op het netwerk zitten dat fungeerde als een server.


Met dit prototype hebben we 2 keer bij basisscholen getest met kinderen uit de bovenbouw. Na iedere test is het product steeds meer verfijnd en die versie hebben we gedemonstreerd bij onze tutoren en de opdrachtgever Schoollab.

Quora usertest