Eric Meulendijks Webdevelopment


Portfolio

SAPT

« Terug

SAPT is een project wat ik gemaakt heb samen met mijn groep voor Lifestyle Art & Technology. We kregen hier de opdracht van Baltan labotories om een kunst installatie te maken. Hierbij is SAPT ontstaan wat staat voor Sound Area People Tracker staat. De kunst installatie volgt mensen en laat een bepaald geluid horen in een bepaald gebied.

SAPT schets

Hoe werkt het?

De installatie bestaat uit een tent die helemaal donker is gemaakt van binnen met daarin twee blacklight lampen. In het midden van de tent is een raster uitgelegd met witte stippen, die in blacklight oplichten. Als een persoon binnen het raster komt begint er een abstract geluid af te spelen. Ieder vak heeft een ander geluid binnen het raster. Er staat een kinect op het raster gemikt die de persoon volgt. Deze slaat het loop patroon op van de bezoeker. Dit patroon werd uitgeprint als de persoon uit de tent komt en werd opgehangen aan de muur, zodat een bepaalde geschiedenis in beeld kwam van hoe mensen gelopen hadden.

De experience

De stellage heeft een dag in Natlab gestaan tijdens een presentatie. Om de experience van de installatie te kunnen herbeleven hebben het geheel gefilmd. Het filmpje bevat alle stappen die genomen zijn door de verschillende bezoekers van de kunst installatie.

SAPT opbouwen
SAPT installatie
SAPT blacklight