Eric Meulendijks Webdevelopment


Portfolio

Staatsloterij AR app

« Terug

Vanuit school kregen we als groep de opdracht om met mobiele applicaties aan de slag te gaan. Iedere groep kreeg een eigen opdracht aangereikt van een externe opdrachtgever. De opdracht van ons kwam van Blue Mango af in opdracht van de Staatsloterij. Er moest een mobiele applicatie gemaakt worden met een innovatieve techniek. Uiteindelijk is er een app opgeleverd die zowel op iOS als op Android werkt met Augmented Realitie. Dit wil zeggen dat we met de app een virtuele laag over de werkelijkheid heen maken dmv een smartphone of tablet.

Staatsloterij AR app

Het lot tot leven

Ons concept was om het lot tot leven te laten komen met Augmented Reality en met een persoonlijke boodschap. De gebruiker hoefde met de app na de trekking het lot maar te scannen om te weten of deze had gewonnen. Als de gebruiker het lot scande kwam deze tot leven en vertelde jou wat je had gewonnen.

Willem van Oranje

Om het lot tot leven te brengen zochten we een soort mascotte die goed bij de staatsloterij paste. Uiteindelijk kwamen we bij Willem van Oranje omdat ze op het staatslot stond waar wij mee werkte. Deze mascotte is helemaal uit gewerkt door mij van schets tot 3d model. Het model is gemaakt in 3DS MAX met daarnaast nog verschillende voorwerpen.

Willem van Oranje wordt in de app gebruikt als een soort talkshow host die speciaal voor jou de uitslag van de trekking bekend gaat maken.

Willem van Oranje
Storyboard

De interactie

De app werkt met Augmented Reality dmv de Wikitude plugin. Deze plugin zorgde ervoor dat de camera het staatslot kon herkennen. De app zelf was met Phonegap gebouwd zodat het met Android en iOS werkt.

Als de app het staatlot herkende kwam Willem van Oranje te voorschijn die jou persoonlijk begroet. Na zijn verhaaltje moest de gebruiker iets interactiefs doen met de app. In de demo van de app moest de gebruiker een kist open maken waar de hoogte van het gewonnen bedrag in zat. Op de afbeelding zie je een storyboard uit de ontwikkelingsfase van de app met een interactie vorm. Bij het storyboard moeten de sterren met de nummers erin op de volgorde gelegd worden van je nummer op het staatslot.